De Kracht van Verbinding

In deze bevreemdende tijden van isolatie, afzondering en quarantaine merken we nog meer dan anders hoe belangrijk verbinding is.

Ik wil me via deze weg met iedereen verbinden die daar een meerwaarde in ziet.


 
 

 
 


CONSULTATIE VAN OP AFSTAND

Als je denkt dat mijn expertise voor jou nuttig kan zijn, aarzel dan niet om me te contacteren via info@kareldecorte.be of sms jouw telefoonnummer door naar +32 479 918 847.

Dan contacteer ik jou zo snel mogelijk en bekijken we samen onder welke vorm ik iets kan betekenen voor jou, jouw gezin, team of organisatie.


BOEK ‘MAAK ME NIET DOWN. DOWNSYNDROOM ANDERS BEKEKEN.’

 
Voor de helden in de zorg die na deze crisis hopelijk wat kunnen uitblazen, de ouders, broers en zussen van iemand met downsyndroom die nu een moeilijke tijd doormaken, de leerkrachten van kinderen met Down die hun job niet kunnen doen en iedereen die zich wil verdiepen in de fascinerende wereld van mensen met downsyndroom, is het boek ‘Maak me niet Down’ tot en met 30 juni 2020 verkrijgbaar met een ‘Corona korting’ van 20%.
 
 

‘Maak me niet Down. Downsyndroom anders bekeken.’ (ISBN 978-90-824899-0-3)
Het boek is een ontdekkingstocht van 352 pagina’s, langs bekende en onbekende wegen, met hier en daar een verrassende stopplaats. Van mooi geplaveide wegen gaat het ook al eens over hobbelige kasseibanen, waar een rechtopstaande steen de lezer al eens door elkaar kan schudden.
Vele lezers zullen verschillende plakjes al hebben aangedaan, maar weinigen kennen de volledige route. ‘Maak me niet Down’ biedt jou een routeplanner voor het ongekend boeiend levenspad van mensen met Down.


E-LEARNING: ‘MAAK ME NIET DOWN’

Ben je niet echt een boekenwurm of heb je momenteel geen tijd om te lezen, dan kan de e-learning ‘Maak me niet Down’ jou misschien wel bekoren.

Interesse? Klik hier (of klik door naar hippocratesacademy.nl)


TED-TALK OVER GENTLE TEACHING: DE KRACHT VAN VERBINDING

In deze tijden van afzondering, isolatie en quarantaine zijn vriend en vijand het erover eens dat mensen sociale dieren zijn.

“I am because we are”
John McGee

“Happiness is only real when shared”
Chris McCandless

In mei 2019 gaf Karel in opdracht van het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) een TED-talk over het belang van verbondenheid in opvoeding en hulpverlening.

Neem een kwartiertje de tijd om hierboven zijn verhaal te bekijken en te beluisteren, nu meer dan ooit actueel…